Ana içeriğe atla

Hocasına kızdı Şarkıcı oldu


"Kendime Söz Verdim" ile sosyal medya da dikkatleri üstüne çeken genç şarkıcı Umut Gökçek, hakkında merak edilenleri, kariyeriyle ilgili planları, hala devam eden projelerini bizlerle paylaşıyor.

Merak edenler için soruyorum: Umut Gökçek kendini anlatabilir misin?
15 Mart 1993 Erzurum’da doğdum. İlköğretim, lise ve üniversiteyi Erzurum’da okudum. Kendimi bildim bileli şarkıcı olmayı istedim ve Atatürk üniversitesi güzel sanatlar fakültesi müzik öğretmenliği bölümü mezunuyum. Müzik öğretmenliği okuduğum yıllarda modellik yaptım. Okul bittikten 2 yıl sonra artık single (albüm) yapmalıyım dedim ve hayallerimi gerçekleştirdim.

“Kendime Söz Verdim” single çalışmalarınız nasıl geçti? Kimlerle çalıştınız? Hangi isimler teşekkürü hak etti?
“Kendime Söz Verdim” ilk şarkım olduğu için çok heyecanlandım. Aranjör araştırdım çok güzel insanlarla tanıştım ve “Serdar Seçme” ile yola devam etme kararı aldım. “Seyhan Müzik”te çalışan herkes çok değerli benim için “Kamuran Kayra”ya çok teşekkür ederim benimle çok ilgilendi ve aranjörüm Serdar Seçme’ye de çok teşekkür ederim. Harika bir iş çıkardık.

“Kendime Söz Verdim” şarkısının klip hikayesini anlatır mısınız?
Klip hikayemiz “Efe Cansoy”a aittir. Yalnız kalmış kendisiyle konuşan artık söz verdiğini, bir daha eskisi gibi olmayacağını anlatan birisi olarak çıktım halkın karsısına! klip içimize sindi yönetmenim Efe Cansoy’a çok teşekkür ederim her konuda benimle çok ilgilendi.

''Kendime Söz Verdim" singleniz dinleyiciden nasıl tepkiler alıyor? Geri dönüşlerden memnun musunuz?
İyi dinleyiciler çok beğeniyor şarkımızı çünkü şarkının duygusuna her insan giremiyor. Bir şeyler yaşamış olan insanlar şarkıda kendini buluyor. Geri dönüşler güzel memnunum.

"Kendime Söz Verdim" şarkısının sözlerinde sitem var! Aşk acısı yaşadığın bir dönemde mi besteledin?
Aşk acısı değil yaşanmışlıklar var bu şarkıda. İçimden gelen her sözü ve notayı 10 dakikada kâğıda döktüğüm bir şarkı oldu. Böyle güzel bir şarkıyı ancak yaşanmışlıklarımla besteleyebilirdim.

Nasıl bir ailede büyüdünüz? Sizi biraz geçmişe götürmek isterim, çocukluğunuza ait unutamadığınız bir anınız var mı?
Mükemmel bir ailede büyüdüm yeniden doğsam aynı ailenin çocuğu olmak isterim! Her zaman yanımda olan beni baya şımartan bir aileye sahibim ailemi çok seviyorum.
Unutamadığım çok anı var ama müzikle ilgili olan bir anım ilkokulda derste öğretmenim arkadaşımın sesini beğenmişti. Ben baya kıskandım ve içimden siz göreceksiniz ilerde dedim! Eve geldiğimde ders çalışma bahanesiyle odama girdim beste yapmaya başladım annem odaya girince ders çalışma moduna dönüş yaptım. Bu anımı gülerek anlatırım her zaman.

Bize biraz müzik geçmişinizden bahseder misiniz? Müziğe nasıl başladınız?
Çocukluğumdan beri müzik dinlerim “Seda Sayan” şarkılarını 3 yaşımda söylemeye başlamışım daha sonra 9 yaşımda şarkı sözü yazmaya başladım ve şarkıcı olmaya karar verdim. Önce müzik eğitimi aldım sonrada müzik öğretmenliği sınavlarına girdim. İyi bir dereceyle sınavı kazandım ve şuan da 16 yıllık hayallerim gerçek oldu.

Müzik sektöründe ön plana çıkmak için ses dışında görüntünün de önemli olduğunu düşünüyor musunuz?
Tabii ki görüntüde önemlidir “sahneye yakışmak” çok önemli. Ama doğru şarkıyı bulabilirsen yürür gidersin. Ses olarak düşünürsek sesin baskın olduğu dönemler çok eskide kaldı. Şuan şarkı güzelse tamamdır reklamında iyiyse oldun demektir.

Müzik dünyasında radyocuların ne gibi bir etkisi olduğunu düşünüyorsunuz? Radyocular şarkıcılara mı şarkıya mı öncelikle önem veriyor?
Radyo ve radyocuların katkısı çok büyük şarkılara ama şarkılardan çok sarkıcılara öncelik veriyorlar! Maalesef…

Türk pop müziğini nasıl görüyorsunuz? Şarkılar çabuk eskiyor, çok çalışmak sürekli üretmek mi gerekiyor? Ne yapmalı ayakta kalmak için?
Türk pop müziği bence geriliyor. Eski şarkıların tadını vermiyor, sürekli yeni şarkı üretildiği için çok çabuk tüketiliyor. Eskiden 2-3 yılda bir albüm yapılırdı ve tüm şarkılar o yıllar içerisinde dinlenilirdi. Şuan ayda bir albüm yapılıyor neredeyse ve yenisi çıktıkça diğerleri unutuluyor albüm çıkarma süreleri uzatılmalı bence.
Ülkemizde müzik piyasasının son durumu hakkındaki görüşleriniz neler?
Durum hiç iç açıcı değil ne yazık ki! Gerçekten kaliteli iş yok denecek kadar az.

Müzikteki hedefiniz nedir?
Eurovision’a katılıp Türkiye’yi temsil etmek, sahne şovu ve canlı sesimi ortaya koyup herkesi şaşırtmak Türkiye’yi 1.liğe taşımak en büyük hayalim.

Müzik piyasasındaki genç isimleri nasıl buluyorsunuz? Genç şarkıcılar ve grupları başarılı görüyor musunuz? Kendinize rakip olarak gördüğünüz isimler kimler?
Müzik piyasası çok dilimli bir pasta herkesin bir dilim hakkı var. Benim gibi genç isimler var her ne kadar destek olsakta rekabet içerisindeyiz. Elbette rakip olarak görüyorum yeni isimleri ama şu diye isim veremem.

Umut Gökçek’in idolü var mıdır? En çok kimleri dinlersiniz ve düet yapmak istediğiniz bir sanatçı var mı?
İdolüm yok. En çok “Demet Akalın, Ebru Gündeş, Murat Boz, Funda Arar” ve bir iki gündür “Elif Karlı”nın yeni şarkısını dinliyorum.  Düet yapmak istediğim sanatçı tabii ki Mabel Matiz.

Hareketli mi yoksa slow parçalar mı daha değerli?
Her ikiside değerli ama slow şarkılar bir tık daha önde çünkü daha çok yaşanmışlı barındırıyor sözlerinde müziğinde.

Müzikal tarzınız nedir?
Pop, Elektro pop çünkü dinlerken mutlu oluyorum.

Umut Bey, bize bir gününüzü anlatın dersek neler anlatırsınız?
Yürüyüş yaparım, yeni insanlarla tanışırım, hayat hikâyelerini dinlemeye bayılırım, müzik dinlerim, bol bol yeni çıkış yapmış isimlerin şarkılarını dinlerim ve ders çalışırım malum KPSS sınavı var önümüzde.
Sosyal Medya ile aranız nasıl? Takipçileriniz sizinle ilgili haberlere, sahne takviminize nerelerden ulaşabilir?
Sosyal medya ile aram iyi. Instagram hesabımdan ulaşabilirler benimle ilgili bilgilere (@umutgokcek)

Çok teşekkür ederim. Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Rica ederim. Sizi tanıdığım için çok mutluyum harika bir sohbet oldu. Her şey için çok teşekkür ederim. Harika işler başarıyorsunuz. Daha önce röportajlarınızı takip ederdim benim röportajımda bugüne nasip oldu.  Beni dinleyen takip eden yanımda olan desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

Yaş-Boy-Kilo:25 – 184 - 72
Burcunuz: Balık
Tuttuğunuz takım: Galatasaray
En sevdiğiniz renk: Mavi
Ne tür müzik dinlersiniz: Pop
En sevdiğiniz şarkı ve nedeni: Soner Sarıkabadayı - Burada Biri Var
Yaptığınız en büyük çılgınlık: Sade bir hayat yaşıyorum
Sevdiğiniz için neleri göze alırsınız: O anki duruma bağlı
Sizi sevenin sizin için neler yapması hoşunuza gider: Sevdiğini belli etmesi yeter
Şu an ruhunun olmak istediği yer: Küçük bir kasaba
İzlemekten keyif aldığın TV programları neler: Tv izlemem
Hayatta en çok kıymet verdiğin insan: Ailem
Hayvan besliyor musunuz: Beslemiyorum
Karşı cinste hoşlandığın tip: Uzun boylu - uzun saclı - zayıf ve kumral
Aşk her şeyi affeder mi: Affeder tabii ki
Benzetildiğiniz biri var mı: Üniversite yıllarımda “Murat Boz” şuan “Barış Yurtçu”
En büyük hayaliniz: Güzel bir aile kurmak
Beğendiğiniz ve Beğenmediğiniz huyunuz: Beğendiğim huyum çok güçlü olmam. Beğenmediğim huyum duygusallık.
Sizi en mutlu eden iltifat hangisi: Çok güzel bestelerin var

Röportaj: MURAT FIRAT




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“Andaç’ın Hayatını Tarihi Akordeon Değiştirdi.”

Uzun zamandır takip ettiğim yetenekli bir sanatçı var. Sahne Sanatları Opera & Şan eğitimi almış, zamansız şarkılara imza atıyor. Yapmış olduğu çalışmalarla dikkatleri üzerine çekip, adından sıkça söz ettiriyor ve mikrofon kendisine uzatıldığında, hiç çekinmeden mesleği hakkında iddialı açıklamalarda bulunuyor: Adım adım güzel bir kariyer inşa etmek istediğinden bahsederken! Beni en çok etkileyen sözleri ise; “Çocukluğuna özlem duyup, geçmişe yolculuk yaparak aktardığı anılarıydı.” Mesleğinde henüz yolun başında ama basamakları çabuk atlayacağına inanıyorum. Siz de tanıyın istedim ve bu kez sözü mesleğinin ümit veren bir yeteneğine bırakıyorum. En son ne zaman kendine, kim olduğunu sordun. Andaç desem, bize neler anlatırsı n? Sanıyorum 2 sene evveldi. Birçok kişi gibi hayallerim ve bir amacım var. Gerçekleştirmek için de belirlemiş olduğum bir motto, yol var. Ne zaman ki, bu yoldan, yan yollara girmeye başlıyorum; o zaman kendime kim olduğumu soruyor, ne istediğimi, hayallerimi...

Ebru'yla Evliyken Emre'ye Aşıktım

Teoman'ın "Yavaş Yavaş" albümünde İrem Candar'la düet yaptığı "Bana Öyle Bakma" şarkısının sözlerinde "Bana öyle bakma anlayacaklar, ikimize karşı bu dünya bizi anlamayacaklar" dediğinde Ahmet ve Emre gibi birçok Lgbti bireyinin hayatını özetlemişti. İlk görüşte aşka inanır mısınız bilmem ama Ahmet ve Emre ilk görüşte birbirlerine âşık olanlardan, sosyal medya üzerinden tanıştılar ve Ahmet askere gidene kadar hiç ayrılmadılar. Eğer aşk asker de başkaysa bunun asıl sebebi Emre'nin kuşkuya yer vermeyecek derecede Ahmet'te sadık olmasıydı! Sonrasın da ne mi oldu? Askerliği bitirip işe başlayınca Ahmet evlendi hayır yanlış okumadınız! "Toplum Baskısı" yüzünden Ahmet'de evlendi. Tanışma hikayenizi dinlemek isterim? Emre ile sosyal medya üzerinden tanıştık sohbeti çok hoşuma gitmişti belli bir süre sonra yüz yüze görüşmeye karar verdik. Bundan 7 yıl önce bir Ağustos akşamı parka görüşmeye gittim ve nasıl birisiyle karşıla...

"Sınıf arkadaşlarım soyunma odasında taciz ettiler"

Barış ve Yağız'ın hikayesi 4.5 yıl önce sosyal medya aracılığı ile kısıtlı kelimelere sıkışmış samimi bir kaç söz ve gecenin bir yarısı Yağız'ın kapıya dayanmasıyla başladı... Birbirlerine hala ilk günkü gibi aşık olan Barış ve Yağız'la aşk, eşcinsellik, aile hayatları, hiv-aids'in eşcinsel bireylerin lanetiymiş gibi yansıtılmasını kısacası toplumun beyninde aykırı olan her şeyi konuştuk. Ne zaman gay olduğunuzu fark ettiniz? Barış: Altıncı sınıftaydım, bizim sınıftaki bir çocuktan hoşlanmıştım, sürekli onunla bağ kurmaya, konuşmaya hatta oyun oynamaya çalışıyordum. Yağız: Aslında hep farkındaydım, yaşım el verdiğinden bu yana. Lise döneminde kabule geçtim ve daha rahat nefes almaya başladım.  Aileniz cinsel yöneliminizi biliyor mu? Barış: Hayır bilmiyorlar. Annem sanki hissediyor ama konduramıyor.  Yağız: Evet  Babanız sizinle ilgilenmediği için mi böylesiniz? Barış: Hiçbir alakası yok gayet ilgili bir babaydı. Yağız: Aksine fazla ilgili bir ...